Op 19 maart ’17 organiseerde Mherimba voor de eerste keer een Pannenkoekenconcert. Het concert stond volledig in het teken van optredens door jeugdorkesten. De begeleiding van Mherimba (Leonie Titulaer, Annemiek Berndsen, Sonja Bendermacher, Wendy Bendermacher en Marc Houben) hadden hun beste organisatorische vermogen naar boven gehaald en een prachtig thema en programma samengesteld. Maar liefst vier jeugdorkesten betraden het podium in onze zaal in Banholt.

Alle orkesten werden deskundig aangekondigd door spreekster Leonie Titulaer. De jeugd van de jeugdfanfare uit Sint Joost onder leiding van dirigente Evelyn Dirix trad als eerste orkest op in een volledig bezette zaal. Het optreden werd door een enthousiast publiek en met veel applaus begroet en afgesloten. Vervolgens was het jeugdorkest uit Slenaken/Reijmerstok onder leiding van dirigent Dion Kowalski muzikaal aan zet. Ook hier was er wederom een enthousiast publiek en veel applaus te horen.DSC03497

Als derde korps betrad het jeugdorkest uit Walram onder leiding van dirigente Evelyn Dirix het podium. Wederom een dolenthousiast publiek en zeer veel applaus en waardering. Als laatste gaf ons eigen Mherimba onder leiding van Marc Houben een prachtig concert. Het thuisvoordeel werd volledig benut en ook hier wederom een zeer enthousiast publiek en zeer veel applaus voor het prachtig optreden.

Het muzikaal programma werd afsloten door een gezamenlijk optreden door alle jeugdorkesten onder de deskundige leiding van Marc Houben. Een prachtige zondagochtend- en middag die alle jeugdige muzikanten en bezoekers ontzettend goed is bevallen. Op naar het volgende pannenkoekenconcert!IMG_4634

 

 

DSC03493

Een pannenkoekenconcert zonder pannenkoeken kan natuurlijk niet. Ben Defauwes bijgestaan door Sonja Bendermacher en Wendy Bendermacher heeft vanaf circa 10.00 uur tot 15.30 uur continu pannenkoeken staan bakken. Drie pannen tegelijkertijd en er bleven maar rijen staan voor het loket. Zou het aan de smaak hebben gelegen of was het omdat de pannenkoeken gratis waren. De redactie heeft ze zich in ieder geval laten smaken. Goed gedaan Ben en je hele team.

 

 

DSC03501

 

 

Het gehele team bij elkaar.