Op zondag 30 juni 2024 vindt de 9e editie van de Euregioparade 2024 plaats in klankstad Kerkrade. Het hoofdonderdeel van dit grootse muziekevenement vormt de Streetparade door het centrum van Kerkrade met tamboerkorpsen en andere muziekverenigingen uit Belgisch en Nederlands Limburg en Duitsland.

Amicitia Banholt zal als gezamenlijk korps bestaand uit klaroenkorps én harmonie-orkest deelnemen aan de grote streetparade door het centrum van Kerkrade en zich presenteren met gezamenlijke muziek en mars. Natuurlijk klinkt ook de speciaal voor deze unieke bezetting gecomponeerde mars The Island van instructeur Michél Smeets.

Voor het klaroenkorps is Kerkrade een muziekstad met heel veel goede herinneringen aan de geweldige optredens tijdens het WMC (Wereld Muziek Concours) en de eerdere streetparades in de klankstad o.a. bij de opening van het laatst gehouden WMC in 2022. Met een defilé op een propvolle en sfeervolle Markt van Kerkrade.

De VLAMO (B), LBT (NL), organiseren in samenwerking met de gemeente Kerkrade en Stichting Klankkleur Limburg, de Euregioparade (Het Euregionaal Muziekfestival). De Euregioparade omvat een “Streetparade” door Kerkrade en concerten op diverse locaties in het centrum door verschillende muziekgezelschappen, zoals klaroenkorpsen, drumbands, ritmische en melodische slagwerkensembles, fluiterkorpsen, majorette/twirl-groepen, harmonieën, fanfares, brassbands en schutterijen uit de beide Limburgen en de Duitse grensstreek. De organisatie verwacht duizenden bezoekers.

Het programma van de Euregioparade op zondag 30 juni 2024

11.00 uur H. Mis in de Rooms Katholieke H. Lambertuskerk
12.30 uur Vlaggenparade
13.15 uur Concertoptredens op diverse locaties in het centrum
14.00 uur Streetparade door het centrum
14.30 uur Vervolg concertoptredens op pleintjes in het centrum
16.00 uur Prijsuitreiking publieksprijs
18.00 uur Slotconcert

De Euregioparade is inmiddels met 8 edities een traditie geworden met als doel het bij elkaar brengen van de Euregionale muziekculturen, het uitwisselen van ervaringen, de verbroedering van de aanwezige muziekverenigingen en “last but not least” het brengen van muziek naar de mensen. Amicitia neemt graag deel om deze doelstelling te onderstrepen en het publiek te laten genieten van hun muziek. En daaruit voor de muzikanten veel speelplezier en voldoening te halen om afsluitend als muzikale vrienden het glas te heffen op het mooie optreden.