Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 11/12/2022
11:00 - 13:00

Locatie
Harmoniezaal Amicitia Banholt


Jeugdorkest Mherimba is in 2022 10 jaar jong en viert dat jubileum met een concert op zondag 11 december. Het orkest werd in het voorjaar van 2012 opgericht en was destijds een startende samenwerking van de hafa-verenigingen uit Banholt, Mheer en Reijmerstok. Als standplaats werd gekozen voor de Banholter harmoniezaal en de dirigent van Jeugdorkest Amicitia werd ook de dirigent van het nieuwe jeugdorkest Mherimba. Inmiddels zijn we 10 jaar verder en heel veel muzikanten maakten in die tijd deel uit van Mherimba en vonden zo hun weg naar de ‘moederorkesten’ uit Banholt, Mheer en Reijmerstok. In 2016 verliet de Reijmerstokse fanfare de samenwerking, maar daarvoor kwamen een jaar later de jeugdige muzikanten van Harmonie Berggalm Noorbeek in de plaats. In 2021 sloot de jeugd van harmonie Diligentia Eckelrade zich bij Mherimba aan en dus telt het orkest inmiddels ruim 25 muzikale talenten uit Banholt, Mheer, Noorbeek en Eckelrade. Wie denkt dat alleen hele jonge muzikanten in Mherimba spelen heeft het mis. Ook wat oudere muzikanten die op latere leeftijd zijn begonnen of hun hobby na jaren van rust weer hebben opgepakt blazen hun eerste noten weer mee in Mherimba. Kenmerkend is in ieder geval het jeugdig enthousiasme van iedere muzikant. Het bewijs dat muziek maken er voor alle leeftijden is en je jong houdt! Jeugdorkest Mherimba staat al sinds de oprichting onder leiding van dirigent Marc Houben en was in haar eerste decennium o.a. actief tijdens diverse themaconcerten, kerkelijke vieringen, concerten met collega-jeugdorkesten én men nam drie keer deel aan een concours voor jeugdorkesten, het Euro-festival. Elke festivaldeelname leidde tot een goede tot zeer goede beoordeling van de jury. Tijdens het jubileumconcert spelen de muzikanten een gevarieerd muzikaal programma, met muziekwerken uit de afgelopen 10 jaren. Het optreden van jeugdorkest Mherimba staat gepland voor 11.40u

Als gastvereniging is uitgenodigd de jeugdharmonie van de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden (KOH), welke sinds september 2021 eveneens onder leiding staat van Marc Houben. Deze jeugdharmonie uit Eijsden kent ook al een lange en rijke historie en is een onderdeel van de oudste harmonie van Eijsden, niet voor niets genaamd de Koninklijke Oude Harmonie, welke in 2024 haar 150-jarig bestaan viert en in de volksmond ook wel de “Blôw van Eèsjde” wordt genoemd. De Eijsdense jeugdharmonie opent de concertochtend om 11.00u en op haar programma staat o.a. bekende pop- en filmmuziek.

Na het optreden van Jeugdorkest Mherimba zullen de muzikanten van Mherimba en de Jeugdharmonie van de KOH gezamenlijk omstreeks 12.30u de concertochtend afsluiten met het spelen van de Redwoord Festival March.

De besturen van de harmonieën van Banholt, Mheer, Noorbeek en Eckelrade én de begeleidingscommissie alsmede de muzikanten en dirigent van Mherimba nodigen alle muziekliefhebbers en supporters van jeugdig talent uit om naar harmoniezaal Amicitia in Banholt te komen op zondag 11 december. De zaal is open vanaf 10.40u en uiteraard is er voor een warme of koude drank én gebak gezorgd.