Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 07/07/2022
17:00 - 19:00

Locatie
Markt Kerkrade


Ons klaroenkorps is uitgenodigd voor deelname aan de grote openingsparade van het Wereld Muziek Concours op donderdag 7 juli 2022 vanaf 17.00 uur in het centrum van Kerkrade.

Op donderdag 7 juli geeft Kerkrade het startsein voor het 19e Wereld Muziek Concours! Gezamenlijk vieren we op die dag eindelijk weer het feest van de blaasmuziek. Wat er gaat gebeuren die dag? In één woord: veel! Het begint om 17:00 uur met een openingsparade die gevormd wordt door internationale, nationale en lokale muziekgezelschappen die dwars door de stad trekt. WMC-toppers als Showband Takostu Stiens, Bicycle Showband Crescendo, Pasveerkorps Leeuwarden én Amicitia Banholt lopen mee. En niet in de laatste plaats is er een afvaardiging van de Nederlandse militaire orkesten. Er is niet alleen muziek. In de stoet lopen ook dansgezelschappen, steltlopers en andere artiesten mee.

Deelnemers aan de openingsparade zijn o.a. Bicycle Showband Crescendo, Showband Takostu Stiens, Maastrichtse Verkennersband, Pasveerkorps Leeuwarden,Traditioneel Jachthoornkorps Garde Jagers, Nederlands Douane Orkest, Orkest Koninklijke Marechaussee, Fanfare Korps Nationale Reserve, Drum- & showband MCC Laren, Klaroenkorps Amicitia Banholt, Koninklijke Steltenlopers Merchtem, Klankstad orkest Kerkrade, Banda del Conservatorio Profesional de Música de Orihuela, Dutch Pipes and Drums Tilburg, Steelband van Gruno’s Postharmonie Groningen, Sambaband Segura Maastricht, Harmonie st. Cecillia Grevenbricht, OLS Collective Corps.

Route: Koningsweg, Koninginnestraat, Oranjestraat, Hoofdstraat, Grupellostraat, Stationsstraat, Kapellaan, Markt, Niersprinkstraat, Van Beethovenstraat, J.C. Diepenbrockstraat (defilé), Koningsweg.

Vanaf 19.00 uur spelen onder meer de Böhmerwaldkapelle, Da Blechhauf’n en Druckluft op de BLOW! Stage op de markt. Om 22:00 uur vindt daar de officiële openingshandeling plaats. Het WMC gaat op 7 juli dus met een knaller van start.