Op 7 november was er sinds lange tijd weer een concert in onze eigen harmoniezaal. Het laatste concert in de zaal was namelijk de generale repetitie van de harmonie ter voorbereiding op het bondsconcours in oktober 2019.  Onder de titel ‘We meet again’ werd een heropeningsconcert gehouden met deelname van Fanfare Sint Barbara uit Brunssum, Jeugdorkest Mherimba, het Klaroenkorps en onze Harmonie Amicitia.

De harmoniezaal was gezellig vol en iedere aanwezige was gecontroleerd op de 3G coronamaatregelen (dus gevaccineerd, herstelbewijs of corona testbewijs). Om 10.30 uur werd het heropeningsconcert gestart door het klaroenkorps onder leiding van Michel Smeets. Het klaroenkorps kon ten gevolge van corona niet het geplande programma uitvoeren, maar er werd zeer verdienstelijk een drietal stukken ten gehore gebracht. Ook werd de nieuwe tambour-maître Roger Munnix voorgesteld, de opvolger van John Munnix. Roger is al vele jaren lid van ons klaroenkorps en de rol van tambour-maître blijft zo in de familie Munnix. Vader Sjef en oom John waren de zeer illustere voorgangers. Roger ontzettend veel succes. Lees ook verderop in de nieuwsflits.

Na het optreden van het klaroenkorps nam ons eigen harmonieorkest plaats op de bühne. Op de ‘bok’ onder leiding van dirigent Frans Bemelmans werd er prachtig geconcerteerd. Het eerste optreden sinds de succesvolle deelname aan het LBM-bondsconcours in Roermond op 20 oktober 2019. Het orkest promoveerde toen en komt dus nu uit in de 2e divisie en bestond in diezelfde week exact 128 jaar!

Bij het orkest zaten maar liefst zeven muzikanten die voor het eerst deelnamen aan een concert bij Amicitia. Allemaal van harte welkom.

Het concert werd geopend met de Portugese mars ‘O Vitinho’ van Francisco Marques Neto. Vervolgens ‘Lord Tullamore’ van Carl Wittrock. Een opzwepende, uitdagende en inspirerende Ierse volksmuziek in een continentaal jasje. Daarna ‘Canzone di Fransesco’ van Thomas Doss. Deze prachtige, langzame compositie bevat veel melodische lijnen die zijn gewijd aan Sint Franciscus. Het werk werd door het orkest opgedragen aan het in 2020 overleden erelid Jacques Bendermacher en de in dat jaar overleden Pastoor Graat. Het concert werd vervolgd met ‘How to Train your Dragon’ van John Powel, arr.  Sean E’Loughlin. Afsluitend speelde onze harmonie de concertmars ‘Arnhem’ van A.E. Kelly, welke zij opdroeg aan onze bevrijders en in het bijzonder verzetsman Coenen.

Vervolgens namen de leden van fanfare Sint Barbara uit Brunssum plaats op de bühne. Ook dit orkest staat onder leiding van Frans Bemelmans. Fanfare Sint Barbara nam in november 2019 in Veldhoven deel aan een bondsconcours. Het orkest behaalde in de tweede divisie een fraaie eerste prijs, maar kende sindsdien helaas ook een lange periode van niet-musiceren vanwege de bekende Corona-maatregelen. De fanfare bracht een mooi en gevarieerd programma.

Het concert werd door Sint Barbare geopend met ‘Peñon de Ifach’ van Piet Janssen. Een prachtige pasodoble voor fanfare. Vervolgens ‘Fire in The Blood’ van Paul Lovatt-Cooper, arr. van Luc Vertommen. Het concert werd vervolgd met ‘St. Florian Choral’ van Thomas Doss. Als voorlaatste stuk ‘Borsato Symphonica’van John Ewbank, arr. van Jos Heutmekers. Het concert werd door fanfare Sint Barbara afgesloten met ‘March’van Derek Broadbent, arr. van Jos Stoffels.

Het concert werd afgesloten door ons eigen jeugdorkest Mherimba. Mherimba staat aan de vooravond van het 10-jarig bestaan. Het orkest stond op het punt om deel te nemen aan een concours voor Jeugdorkesten in april 2020, toen Corona een onverwacht einde maakte aan dit plan. Ondanks corona werd er een geheel nieuw programma ingestudeerd. Helaas konden de jeugdleden uit Mheer niet deelnemen wegens verplichtingen in eigen dorp, maar de muzikanten uit Banholt, Noorbeek en Eckelrade waren in vorm. U leest het goed!

Ook Mherimba ontwikkelt zich steeds verder. Voor het eerst waren er een drietal jeugdleden uit Eckelrade aanwezig. Misschien wordt het wel tijd voor een wijziging van de naam 😉. Er werd onder leiding van dirigent Marc Houben door de jeugdige (en enkele oudere) leden zeer mooi gespeeld.

Mherimba startte met ‘Pump it up!’ van Jacob de Haan.Vervolgens ‘Pirates of the Caribbean’ van Klaus Badelt,  arr. van M. Sweeney. Het concert werd vervolgd met ‘Real Pop’ van Kees Vlak. Daarna speelde Mherimba deel 3 “Guineverre” uit het werk ‘King Arthur’ van Kees Schoonenbeek

Mherimba sloot het concert af met de pasodoble ‘Los Toreros’ van Christian Bouthier.

We kijken terug op 4 mooie optredens en zeggen dank aan alle musici. Tevens een woord van dank aan het taltijk aanwezige publiek. De zaal was heel goed gevuld en het publiek genoot zichtbaar!

Tijdens het concert werden de 3G maatregelen getoetst door leden van CV de Boemelère. Ook het buffet werd door hen bemand, waarvoor hartelijk dank.

Ook hartelijk dank aan Sjef en Ria Roijen voor het gereed maken van de harmoniezaal en natuurlijk ook alle poetsers.