Op vrijdag 1 juli a.s. organiseert de Koninklijk Erkende Harmonie Amicitia Banholt een bijzondere
concertavond. Met als titel “Reis door Europa” concerteren die avond jeugdorkest Mherimba o.l.v. dirigent
Marc Houben en Harmonie Amicitia o.l.v. dirigent Frans Bemelmans. Er wordt dus gezorgd voor totaal-entertainment in de tot TV-studio omgebouwde harmoniezaal: Kijken, luisteren en genieten dus!

Inspiratiebron voor de thematische opzet van dit concert was het welbekende TV-programma “Ik hou van Holland”. Men richt zich op 1 juli in deze muzikale spelshow echter niet enkel op het eigen land, maar op heel Europa. Zowel jeugdorkest Mherimba als Harmonie Amicitia hebben een divers en mooi muzikaal programma samengesteld met muziek uit bekende Europese films, musicals, opera’s, alsmede pop- en volksmuziek uit diverse Europese landen.

Het concertprogramma wordt uitgevoerd met medewerking van Spelshow-presentatrice Dyanne Sleijpen en twee panels (bestaande uit bekende dorpsgenoten), die middels quizvragen het publiek door het programma leiden. En net als in de spelshow op tv wordt het publiek op een interactieve manier bij dit concert betrokken! Zowel Mherimba als Amicitia zullen in enkele werken vocale medewerking krijgen van Dyanne Sleijpen en Eric Reddet.

Dyanne Sleijpen is een veelzijdig talent en woont in Bemelen. Zij is zangeres én presentatrice en regelmatig ook te zien en te horen op L1 Radio&TV. Met haar CD “Door” (2017) scoorde ze onder andere de Limburgse hit “Chocola”. Naast solowerk vormt Dyanne samen met Linda Zijlmans en Maud Wilms de groep “Op geveul”. In het theater is zij te zien met haar eigen voorstelling “Dyandere vrouw”. Reeds eerder werkte ze samen met Amicitia en de vereniging is blij haar weer te begroeten op 1 juli.

Eric Reddet is een Franse lyrische tenor uit Nederland. Eric is een diverse performer en heeft in verschillende delen van de muziekwereld gewerkt; van kleine intieme projecten tot het werken met The Platin Tenors voor Andre Rieu en optredens voor duizenden mensen werelwijd. Zijn repertoire omvat operarollen, romantische oratoria en liederen. Eric
Reddet is regelmatig op televisie te zien in verschillende programma’s zoals “Welcome to my world”, een kijkje achter de schermen in de wereld van Andre Rieu; “Maestro” als gastzanger om o.a. Nessun Dorma en La Donna e Mobile uit te voeren samen met de kanididaat-dirigenten en o.a. het muziekprogramma “We Want More” waarin hij de finale haalde met de pianist Abigail Richards.

De concertavond start om 19.30u. De zaal is geopend vanaf 19.10u. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Spar Colen in Banholt en bij alle leden van Harmonie Amicitia. Ook telefonisch of via Whatsapp bestellen kan via: 06-31905818.