Op zaterdag 13 mei organiseert de Koninklijk Erkende Harmonie Amicitia Banholt een lenteconcert onder de bijpassende titel: Spring Breathes Music. Nu de bomen en planten buiten weer tot groei en bloei komen en de zon zich steeds meer laat zien, laten ook Amicitia Banholt en gastvereniging Harmonie Sint Aemiliaan een nieuw lentegeluid horen en laten beide verenigingen zien anno 2023 nog steeds springlevend te zijn. De concertavond wordt om 20.00u geopend door de in haar 130e levensjaar verkerende Harmonie Amicitia onder leiding van dirigent Frans Bemelmans. Amicitia komt uit in de 2e divisie en speelt deze avond een mooi gevarieerd programma met o.a. La Quintessenza van componist Johan de Meij, Pinocchio van Alex Poelman en Afterlife van Rossano Galante.

Na de pauze is het de beurt aan Harmonie St. Aemiliaan uit Bleijerheide-Kerkrade. Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide is opgericht in 1901 en in de voorbije decennia steeds een vereniging geweest die op hoog niveau musiceerde, getuige o.a. de landstitel in de hoogste afdeling, de Concertafdeling, in 2005. Harmonie St. Aemiliaan komt momenteel uit in de eerste divisie en staat sinds januari 2017 onder leiding van dirigent Txemi Etxebarria. Zoals velen ongetwijfeld weten heeft Harmonie St. Aemiliaan in 1951 aan de wieg gestaan bij de oprichting van het Wereld Muziek Concours dat iedere 4 jaar in Kerkrade wordt georganiseerd en waar Harmonie en Klaroenkorps Amicitia Banholt al vele malen succesvol aan deelnamen. Op het eveneens gevarieerde muzikale programma van ‘de Aemiliaan’ op zaterdag 13 mei o.a. de Overture Barbiere di Siviglia,  Third suite for Band van Alfred Reed en Incantation and Dance van John Barnes Chance.

Het belooft een mooie lenteavond te worden in Banholt en het bestuur, de beschermvrouwe, dirigent en muzikanten van Amicitia Banholt alsmede de muziekvrienden van St. Aemiliaan uit Bleijerheide-Kerkrade nodigen u van harte uit op zaterdag 13 mei om 20.00u in de Harmoniezaal, gelegen aan de Bredeweg 25 in Banholt. De zaal is geopend vanaf 19.30u en er is gratis entree.