Op zondag 30 april vond in Banholt de dorpsfeestdag plaats t.g.v. de Hei-Op-Feesten. De dag werd geopend met een Heilige Mis op de feestlocatie bij de familie Van den Houdt. Voorganger was pastoor Tervoort en de muzikale medewerking aan deze mis werd verzorgd door Zangkoor Avanti o.l.v. dirigente Bernarda Meessen en Harmonie en Klaroenkorps Amicitia o.l.v. Marc Houben. Na de drukbezochte Heilige Mis vond een smakelijke dorpsbrunch plaats waarna een drietal leden van de Koninklijk Erkende Harmonie Amicitia werd gehuldigd.

Jubilarissen vlnr Dennis Tielens, John Pelzen en Nick Knoppen met hun partners

Bijzonder aan deze huldiging was o.a. het feit dat de kersverse Burgemeester van Eijsden-Margraten, de heer Alain Krijnen, de jubileuminsignes mocht opspelden op de revers van de uniformen van de jubilarissen. Vanwege zijn 25-jarig lidmaatschap van de Banholter Harmonie werd Dennis Tielens gefĂȘteerd. Dennis startte zijn muzikale loopbaan op trompet en dat instrument is hij tot op de dag van vandaag trouw gebleven. Hij komt uit een muzikaal gezin; zowel zijn vader Jef, alsmede broer Stefan en zus Wendy maken deel uit van de Amicitia-familie. Naast zijn Amicitia-lidmaatschap is Dennis al vele jaren lid van de Boemelkapel.

Als tweede werd John Pelzer gehuldigd. John is een aantal jaren geleden in Banholt komen wonen en werd al snel lid van het bestuur van de harmonie. Al ruim 6 jaar is hij hier een actieve bestuurder, die met name op financieel en gebouwelijk vlak zijn beste beentje voor zet. John viert echter zijn 40-jarig jubileum bij de Limburgse Muziekbond, want voor zijn Amicitia-lidmaatschap was hij o.a. muzikaal actief bij de Koninklijke Harmonie van Maastricht en de Koninklijke Harmonie van Gronsveld.

De muzikant met de langste historie was deze zondag Nick Knoppen. Nick Knoppen startte 50 jaar geleden ook op trompet in de Banholter Harmonie, maar verruilde dit instrument in de 80-er jaren voor de bastuba. In deze muzikale rol zorgt Nick voor het fundament in elk muziekwerk en met zijn 50 jaar verenigingstrouw is hij ook een echte steunpilaar binnen de vereniging. Nick speelde in het  verleden ook in de Boemelkapel en was jaren lid van de muziekcommissie van Harmonie Amicitia. Naast zijn liefde voor Amicitia was Nick vele jaren bassist bij de Philharmonie Bocholtz alwaar hij o.a. onder leiding van dirigent Heinz Friesen vele successen meevierde. Amicitia is trots op en dankbaar voor dit drietal jubilarissen en feliciteert hen van harte met deze mijlpaal.

Naast de jubilarissen van Amicitia waren er ook nog drie leden van ons steuncomite die werden gehuldigd wegens hun jarenlange inspanningen. John Gerekens en Raymond Flamond werden bedankt voor hun 10 jarig lidmaatschap en Fernand Tielens wegens zijn jarenlange (meer dan 30 jaar) zitting in het steuncomite. Op onderstaande foto staan alle jubilarissen in aanwezigheid van burgemeerster Krijnen.

Foto via linked in Alain Krijnen