Familiedag 2014

 

De familiedag was dit jaar weer een ontzettend groot succes. De organisatie (Martijn, Varsha, Monique, Brigitte, Sabrina en Falco) hadden weer een prachtig thema gekozen. Na de ontvangst met koffie en vlaai in de harmoniezaal werden de aanwezigen in twee groepen ingedeeld (John Deerkes en de Kroote Roojers).

De twee groepen gingen op expeditie naar de boerderijen van de families Wimmer en Lemlijn waar een aantal fysieke inspanningen verricht moesten worden en waar punten waren te verdienen. Op het erf van de fam Wimmer moesten tractoren getrokken worden en Ivo had zijn best gedaan om ‘d’r koer’ schoon te maken en alle tractoren te poetsen. De deelnemers hebben het geweten. Ivo, Maurice en anderen zaten op de tractoren en de groepen aan een touw trekken om de tractoren over het erf van Ivo te trekken (Ivo zat natuurlijk af en toe ‘per ongeluk’ aan de rem!). We hebben gezweet.

Bij de Lemlijntjes werden we wederom geconfronteerd met grote fysieke inspanningen. Ruud had de grootste strobaal die er maar is te bedenken van stal gehaald en deze moest met mankracht verplaatst worden, alweer zweten. Dit overigens niet voor het laatst. Vervolgens moesten we met kruiwagens vijf minuten inclusief passagier een parcours nalopen. Wat hebben we gezweet, maar ook nadrukkelijk plezier. Geïnteresseerden konden nog een bezoek brengen aan de koestal (inclusief melkrobot).

Tijdens het wisselen van boerderij konden we in de harmoniezaal een heerlijke kop eigengemaakte soep nemen (het recept is de verkrijgen bij de Jose van der Jean Roijen). Marieke zorgde voor drank en eventueel soep. Tijdens de pauze werden nog een aantal ‘boeren’ handigheidjes verricht (waaronder koemelken).

Na terugkomst in de zaal werden we getrakteerd op een voortreffelijk buffet dat door Wies Laeven en Marie-Jose Troisfontaine werd opgediend.

De John Deerkes zijn uiteindelijk met een nipte voorsprong winnaar geworden en werden getrakteerd op een doos met levensmiddelen. Aangezien de John Deerkes een arme student (op kamers) in het midden had kon Dennis dit mee naar huis nemen.

Familiedag 2014

Organisatie, helpers, eenieder die heeft bijgedragen we hebben genoten en bedankt.