De jonkheid organiseerde tijdens de augustuskermis op zaterdag 29 augustus een zeskamp die door vele inwoners werd bezocht. Op de landerijen van de familie Schepers was er een mooi zeskamp parkoers uitgezet en werd er fanatiek deelgenomen. Vervolgens was er een BBQ en was het buffet open. Tot in de late uurtjes werd onder het genot van een drankje nog lang nagepraat.

Traditioneel speelde de Hamonie op kermiszondag een mars voor de H. Mis waarna onze vereniging in bijzijn van Pastoor Graat het kerkhof bezocht. Daar werd door Pastoor Graat gebeden voor alle (ere)leden en overleden (ere)leden van onze vereniging en met name werd ons erelid Nico Ronckers herdacht.

Na het bezoek aan het kerkhof werd de rondgang door Tebannet en Terhorst onder tropische temperaturen voortgezet. In de Zandstraat in Terhorst werd het korps door de bewoners traditioneel getracteerd op een welverdiend drankje. Na deze verkoeling werd de rondgang voortgezet via de Mheerderweg om uiteindelijk bij de kerk te eindigen. Iedereen was drijfnat van zweet!

Op zondagmiddag was er een geslaagd Boete Boemelfestival georganiseerd door de Boemelkapel. Iedereen kon op het kerkplein genieten van prachtige blaasmuziek. Kijk voor een impressie naar de foto’s op de website van de Boemelkapel http://www.boemelkapel.nl/ .

Alle leden bedankt voor deelname aan de rondgang. De augustuskermis is weliswaar een traditie die niet meer bij alle inwoners (hoog) in het vaandel staat, maar we proberen als vereniging deze traditie en het saamhorigheidsgevoel binnen Tebannet en Terhorst hoog te houden.