Op zondag 20 September 2015 was het klaroenkorps te gast op het Bundesschützenfest in Büttgen Duitsland. Om 10.00 uur in de morgen werd met de bus vertrokken naar Büttgen in de buurt van Neuss.

IMG_2081

Huub Deckers had voor broodjes gezorgd en deze smaakten zeer goed waarvoor hartelijk dank. Voordat met de optocht werd gestart eerst zordragen voor de innerlijke mens (brood en bier!). Als muziekkorps met nummer 15 aan de start gevolgd door tientallen schutters, koningen, koninginnen en anderen. Het was prachtig, ontzettend veel publiek dat dolenthousiast was. Ook het defile „Abnahme des Vorbeimarschs an der Ehrentribüne am Rathausplatz“ was mooi en goed gegaan. Ook hier was het publiek wederom nadrukkelijk aanwezig met applaus.

IMG_2053

Het hoogtepunt was ongetwijfeld de binnenkomst in de feesttent. Een tent van zo’n 100 bij 50 meter afgeladen vol met publiek. Binnenkomst door het klaroenkorps, het was om kippenvel van te krijgen. Vervolgens aan het welverdiende pilsje.

Gepland was om omstreek 16.00 uur te vertrekken, maar het werd later en voordat we de feesttent verlieten moesten we nog een ‚ehrenrunde‘ maken, dus defilé met ‚Our Band‘.

Daarna terug naar de bus en met een goed gevoel terugkijkend op een prachtige zondag. Zeer zeker voor herhaling vatbaar.

IMG_2072