Op zaterdag 5 november vond in de Obelisk te Vaals het concert plaats van de Koninklijk Erkende Harmonie Amicitia Banholt en de drumband én het orkest van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia 1836 Vaals.

Gezamenlijk concerteren de harmonieen van Vaals en Banholt

Genieten met een hele grote G. Het was een spectaculaire, mooie, muzikale en gezellige avond. Een fantastisch concert samen met Koninklijke Harmonie St. Cecilia 1836 Vaals waarbij de bezoekers én de muzikanten ontzettend hebben genoten!

Onder de titel Amici Cecilia (Vrienden van Cecilia)  vond het concert plaats. De titel verwijst naar o.a. naar de namen van beide verenigingen: Amicitia hetgeen vriendschap betekent én Sint Cecilia de patrones van de muziek. En wanneer je spreekt over Vrienden van Cecilia kun je dat ook vrij vertalen in ‘muziekvrienden’. De verbindende factoren tussen de twee verenigingen zijn de leden Roland Roijen en Wendy Roijen-Zegers. Roland is reeds meer dan 25 jaar lid van Amicitia en Wendy viert dit jaar haar 25-jarig jubileum bij de Vaalser harmonie. De harmoniemuziek bracht hen ooit samen en daar vloeide een huwelijk uit voort. Ze zijn inmiddels ook allebei al meer dan 15 jaar muzikant bij  ‘de club van de partner’ en zowel Amicitia Banholt als Cecilia Vaals hebben dus in hun beider harten een bijzondere plek ingenomen. Muziek verbindt dus!

Al enkele jaren geleden ontstond het idee om samen een concert te geven. De muziekcommissies en dirigenten van beide verenigingen wilden er echter niet een traditioneel concert van maken waarbij elk orkest enkel een eigen programma afwerkt.

Men heeft ervoor gekozen om naast een afzonderlijk concertprogramma te spelen, de avond af te sluiten met een gezamenlijk concertoptreden. Dat concertavond werd geopend door de Koninklijke Harmonie St. Cecilia 1836 o.l.v. dirigent Patrick Sporken. Daarna betrad Amicitia Banholt het podium o.l.v. dirigent Frans Bemelmans.

De drumband van St. Cecilia Vaals o.l.v. instructeur Roland Jaegers zorgde na het optreden van de Banholtenaren voor een mooi ritmisch intermezzo, waarna het tutti-orkest “Amici Cecilia” ging concerteren. In een 3-tal gezamenlijke repetities werd een mooi concertprogramma gerepeteerd met  o.a.  een concertmars, een prachtige Spaanse paso-doble en twee werken van Johan de Meij, namelijk;  Elisabeth (muziek uit de gelijknamige musical over keizerin Sissi) en het 5e deel uit  Symphony I –  The Lord of the Rings. De dirigeerstok werd afwisselend gehanteerd door de dirigenten Bemelmans en Sporken.

Het was prachtig in alle opzichten. Het concert was ontzettend mooi, er was veel publiek en tijdens de evaluatie in het het cafe werd het concert tot in de late uurtjes nabesproken. Vele muzikanten vonden het jammer dat de bus om 00.45 uur weer naar Banholt moest vertrekken.