CHAMPIONSHIP DIVISION 88,41 punten predikaat GOLD

Het 19e WMC 2022 zit er op en ons eigen klaroenkorps heeft zich van zijn beste kant laten zien. Met trots kijken we terug op de afgelopen periode. Midden in Coronatijd besloten de leden en hun instructeur,  met instemming van het bestuur, om voor de 5e keer deel te nemen aan het WMC.

Voor de vijfde keer reisde het klaroenkorps af naar de klankstad Kerkrade en het korps koos er bewust voor om in te schrijven voor de allerhoogste divisie.  Een nieuwe divisie op het WMC, waaraan alleen korpsen die behoren tot de nationale en internationale top, na screening, mochten deelnemen. De naam voor de divisie zegt het al: Championship Division. Het WMC vond Amicitia hier thuishoren en als enige Limburgse deelnemer betrad het korps op zondag 31 juli in deze divisie het Roda-stadion. Het korps heeft laten zien en horen dat het met vele jeugdige debutanten en de nieuwe tamboer-maitre Roger Munnix, zelfs na een voorbereiding die verkort en beperkt werd door het Coronavirus, kan aanhaken bij die internationale top. Met een gemiddeld rapportcijfer van ruim 8,8 behaalde Amicitia de ‘golden medal’ met een score van 88,41 punten.

Onze vereniging is uiteraard ontzettend trots op de inzet en de prestatie van zijn leden, op instructeur Michel Smeets en zijn team Bert Offermans, John Munnix, Hub Moonen en Ruud Dodemont.

Amicitia  complimenteert en feliciteert ook alle andere deelnemers aan het WMC 2022. Voor de uitslag werden er nog vriendschappen gesloten met deelnemers waaronder de wereldkampioenen uit Japan.

De vereniging dankt tevens voetbalclub BMR voor het beschikbaar stellen van het oefenterrein.

Het bestuur wenst directie, leden en alle muziekvrienden en talrijke supporters een fijne vakantie toe!