Na een zorgvuldige selectieprocedure heeft op 29 april jl. de eerste repetitie plaatsgevonden door onze nieuwe dirigent Frans Bemelmans. Op zijn verjaardag werd door Frans zijn eerste repetitie bij Amicitia gedirigeerd. Een geslaagde repetitie die smaakt naar meer.

Frans Bemelmans

Frans is geboren op 29 april 1984 te Maastricht. Hij groeide op in Geulle waar hij zijn eerste muzikale stappen heeft genomen harmonie St. Caecilia. Hij kreeg muziekles van Hub Maessen die zijn sporen zeer zeker ook bij onze vereniging heeft verdiend. Frans heeft meerdere malen deelgenomen aan het solistenconcours bij Amicitia in onze harmoniezaal.

In 2005 is hij klassiek trompet gaan studeren op het conservatorium van Amsterdam bij Frits Damrow en Theo Wolters. Later vervolgende hij deze studie in Brussel bij Manu Mellaerts om zijn Master diploma te halen. Frans heeft eerst privélessen hafabra-directie gevolgd om hierna zijn Bachelor diploma Hafabra-directie te behalen op het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Dhr. Alex Schillings. Op 24 juni 2015 resulteerde dit uiteindelijk met medewerking van het Limburgs Fanfare Orkest in een diploma met onderscheiding van een 8,5.

Frans heeft momenteel vier orkesten onder zijn hoede, te weten: “Harmonie St. Martinus Vijlen”, “Jeugdorkest Semper Unitas Sambeek”, “Philharmonisch Gezelschap Reuver” en nu ook ” Harmonie Amicitia Banholt”.

 

 

Frans ontzettend veel succes en plezier bij Harmonie en Klaroenkorps Amicitia Banholt.

Bestuur, leden, beschermvrouw, ereleden, ere-dirigent, ere-instructeur en de hele gemeenschap “oet Tebannet en Terhorst”.