Klaroenkorps bij ‘Bundesköniginnetag’ in Erkelenz Duitsland

Op zondag 8 mei 2016 was het klaroenkorps te gast bij de zogeheten ‘Bundesköniginnetag’ in Erkelenz Duitsland. Om 9.30 uur bijeenkomst aan de harmoniezaal en daarna vertrekken met de bus.

Omstreeks 11.15 uur was de bus in Erkelenz gearriveerd en de Openluchtmis op het kerkplein was nog bezig. De optocht door Erkelenz vertrok omstreek 11.45 uur en het klaroenkorps was derde in de stoet. Het korps werd gevolgd door een hele rij aan koningen en koninginnen, schutters en andere deelnemers.

IMG_2843IMG_2846

 

Aan het eind van de optocht was een defile waar het korps kort een presentatie gaf waarna de tocht werd voortgezet terug naar het kerkplein. Hier moesten de laatste korpsen nog vertrekken maar er was geen feesttent te zien. Toch een pilsje nuttigen en daarna op weg naar het feestterrein. Martin zorgde voor het bier.IMG_2849

Hier werd tot circa 15.30 uur feest gevierd. De kapel op het feestplein speelde een ‘Happy Birthday’ voor Matthijs Munnix en Roger trakteerde op een consumptie. Deze consumptie werd gevolgd door ‘ein prosit’. Het hele gezin Munnix was erbij dus ook Esther en de jongste spruit Lisette.

Moe maar voldaan met de bus op weg naar huis.

Onderweg was het ook nog spannend. Wie zou er kampioen worden AJAX of PSV.

 

Spannend!
Spannend!

Er waren ook leden met minder interesse in de wedstrijd.

RaymondIMG_2861Roger

Voldaan omstreeks 17.00 uur weer in Tebannet