Ons klaroenkorps maakt het waar!


IMG_7198

Tijdens de slotdag van de mars- en showwedstrijden in het Parkstad Limburg stadion, waar alle winnaars van de laatste WMC’s aantraden, heeft ons klaroenkorps zich van zijn beste kant laten zien. Een score van 92,03 punten tijdens marswedstrijden van het WMC 2017 in Kerkrade. In de overal ranking van de marswedstrijden plaats nummer zes van de 50 deelnemende korpsen in de world division! De hoogste puntenscore van alle Limburgse korpsen tijdens de mars- en showwedstrijden. Hier valt niet veel meer over te zeggen.

Participant City/Country Points Reward Ranking
Show Marching and Concertband Flora Band Rijnsburg – NL 95,25 GOLD with distinction 1
Show- and Marchingband Kunst en Genoegen Leiden – NL 94,75 GOLD with distinction 2
Trommelgroep West-Nederland Leiden – NL 94,25 GOLD with distinction 3
Drum- en Showband Adest Musica Sassenheim – NL 94,15 GOLD with distinction 4
Christelijke Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk Katwijk – NL 92,80 GOLD with distinction 5
Klaroenkorps Amicitia Banholt Banholt – NL 92,03 GOLD with distinction 6
Jachthoorn & Trompetterkorps Edelweiss Heerlen – NL 91,13 GOLD with distinction 7
Spielmannszug Oberlichtenau e.V. Pulsnitz – DE 90,65 GOLD with distinction 8
Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Trommel- en Klaroenkorps Eijsden – NL 90,02 GOLD with distinction 9
Spielmannszug Rödemis Husum – DE 88,65 GOLD 10

We feliciteren ook beide Limburgse trompetterkorpsen Edelweiss uit Heerlen en Sainte Cécile uit Eijsden met hun prachtige prestatie.

Amicitia is ontzettend trots op de mannen en vrouwen die dit hebben waargemaakt. Instructeur Michel Smeets heeft het beste uit het korps gehaald door de juiste combinatie van muziek en marsdiscipline. Hierbij moet de ondersteuning van Bert Offermans zeker genoemd worden.

IMG_7181

Ook de supporters van het korps hadden alles van stal gehaald om de muzikanten te ondersteunen. Een groot spandoek, iedereen had groen rode dingetjes (de redactie kan nu geen andere naam verzinnen, de foto zegt meer!).

Het bericht van Beschermvrouwe Mevr. Fien Opreij zegt alles.

Geacht Bestuur van de Kon. Erkende Harmonie en Klaroenkorps “Amicitia”

Bij deze wil ik jullie van harte feliciteren met de geweldige prestatie, dat het Klaroenkorps gisteren op het WMC heeft behaald. Het was een prachtige show, waar we met zo vele supporters van Banholt van hebben mogen genieten. Dit resultaat is er natuurlijk niet vanzelf gekomen. Het korps heeft hiervoor heel veel inspanningen moeten verrichten. Het resultaat is er dan ook naar. Ik wil vanaf deze plaats instructeur Michel Smeets, ere-instructeur Theo Lodewick,  Bert Offermans, tamboer Maître John Munnix, maar vooral ook alle leden van harte bedanken voor de geweldige inzet en prestaties, die jullie hebben gedaan. Jullie hebben laten zien wat er bereikt kan worden en waarvoor jullie in staat zijn. Ga vooral zo door. Wij zijn trots op jullie!!!!!!!

Fien Opreij Beschermvrouwe Kon. Erkende Harmonie en Klaroenkorps “Amicitia”Banholt.

De inzet van muzikanten en directie in de voorbereiding heeft een prachtige beloning opgeleverd waaraan iedereen met veel plezier nog jaren aan terug zal denken. Een unieke ervaring in een vol Parkstad Limburg stadion. Het succes is nadrukkelijk niet komen aanvliegen. Het heeft van alle betrokkenen veel inspanning gekost.

IMG_7202

 

Fanatiek geweest:

Het korps was volledig voorbereid op het WMC 2017. Eind 2016 werd het repetitieschema opgesteld zodat in een vroeg stadium bekend was wanneer en waar er zou worden gerepeteerd. De eerste repetities onder leiding van instructeur Michel Smeets en zeker bijgestaan door John Munnix vonden in de sporthal van Gronsveld plaats. Hier werden de eerste verplichte bochten ingestudeerd. Voor het oefenen van het volledige wedstrijdparcours van de mars moest een (voetbal)veld ter beschikking zijn. Er werd contact opgenomen met de Gemeente Eijsden-Margraten voor een locatie waar tot en met juli 2017 kon worden gerepeteerd. Het oude voetbalveld van Banholtia (nu BMR) werd tot augustus 2017 het oefenterrein van het Klaroenkorps. Het totale WMC parcours werd uitgezet waarvoor gebruik werd gemaakt van de lijnentrekker van BRM. John Gerekens zorgde voor het onderhoud van het grasveld. Er werd ook gebruik gemaakt van de oude kantine zodat er in ieder geval ook iets kon worden gedronken tijdens en na de repetities. Sjef en Ria Roijen zorgden ervoor dat de kantine er steeds piekfijn uitzag en dat drank aanwezig was.

Er werd gerepeteerd, meestal bij prachtig zomeravondweer, maar ook bij tropische temperaturen, bij regen en storm. Dus voorbereid op alle omstandigheden.

De puntjes op de ‘i’, grote ‘i’s werden gefinetuned naar kleine ‘i’tjes. Alle moderne middelen werden erbij gehaald, video opnames, Whatsapp, Facebook, opnames met drones werden gemaakt om het geheel steeds beter te maken en te perfectioneren.IMG_7226

Weer opnieuw, van voren, nog eens, daar wat kleine dingetjes veranderen, tips, aanpassingen met het uiteindelijke doel om op zondag 30 juli 2017 te laten zien wat Amicitia waard zou zijn. De laatste weken werd er op kunstgrasvelden geoefend om aan de ondergrond te wennen (het grasveld in stadion ‘de Hagelschlauw’ loopt toch ff anders). Er werd in Eijsden een try-out gedaan gezamenlijk met Trommel- en Klaroenkorps Sainte Cécile en de drumbands van Gronsveld en Kanne. Er werd op de kunstgrasvelden van RKVVM (Margraten) en FC Gulpen geoefend. Ook was het korps op 18 juli in het Parkstad Limburg stadion om kennis maken met het wedstrijdveld.

Op 30 juli was het korps er klaar voor, beter geprepareerd dan ooit!

De bussen voor de supporters en de leden van het korps waren geregeld, de lunchpakketten werden door Talentino geleverd en op weg naar Kerkrade.

IMG_7153

De blazerssectie ging eerst warm blazen en afstemmen op het parkeerterrein, laatste zaken voor het slagwerk en gereed voor de mars world division.

 

 

 

 

 

 

 

IMG_5282 (002)

Dank aan:

Instructeur Michel Smeets

Bert Offermans

Tambour Maître John Munnix

Alle leden van het klaroenkorps voor de inzet en het goede repetitiebezoek

  • Sjef en Ria Roijen
  • John Gerekens
  • Gemeente Eijsden-Margraten
  • BMR, RKVVM, FC Gulpen
  • De buren
  • Hub Deckers (sponsoring van terrein Parkstad Limburg Stadion)
  • Het thuisfront; echtgenotes, partners, kinderen voor het geduld en toewijding
  • Alle supporters en degenen die het korps een warm hart hebben toegedragen

Het bestuur van Koninklijk Erkende Harmonie en Klaroenkorps Amicitia Banholt

Onderstaand meer foto’s van het WMC