Op 28 maart 2015 heeft onze vereniging afscheid genomen van Theo Lodewick als instructeur van het Klaroenkorps. Een prachtig afscheid waarbij Theo extra in de bloemetjes werd gezet. De avond startte met de onthulling van de plaquette van het Theo Lodewickplein waarbij deze een prominente plek naast de ingang heeft gekregen. Vervolgens waren Harmonie en Klaroenkorps aanwezig om een muzikale serenade te brengen aan Theo en echtgenote Annie. Er werd een toespraak gehouden door de voorzitter waarbij het acteren van Theo door de jaren heen werd aangehaald en waarbij Theo werd benoemd als Ere-instructeur van onze vereniging.

Ruud Dodemont overhandigde het geschenk van onze vereniging, een in glas geëtste gravure van het Klaroenkorps inclusief instructeur. Vervolgens was een afvaardiging van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen aan de beurt. Guus Horssels had een prachtige toespraak waarbij Theo tot slot de allerhoogste onderscheiding van de LBT in ontvangst mocht nemen. Een insigne met drie briljantjes inclusief kroontje, een onderscheiding die maar hoogst zelden worden overhandigd.

Vervolgens kwam het volledige kerkbestuur onder aanvoering van meneer Pastoor Theo bedanken voor al hetgeen hij voor onze gemeenschap heeft betekent. Daarna waren echtgenotes,vriendinnen, oud-leden, overige Tebanneteneren en inwoners van Terhoorsch aan de beurt om Theo en Annie een hand te schudden.

Onze beschermvrouw, dirigent Loek Paulissen en vriendin waren aanwezig, oud bestuurders, maar ook Piet van den Houdt was aanwezig, de oudste inwoner van Tebannet en degene die met Nico Ronckers Theo in 1969 heeft gevraagd om als instructeur van het klaroenkorps te gaan acteren.

Vervolgens was de drumband van Sint Rosa aan de beurt. Theo blijft in Sibbe nog instructeur en ook door hen werd een serenade gebracht. Hun optreden met ‘the glowing sticks’ was indrukwekkend.

Daarna was het laatste concert van Theo met het klaroenkorps. Nieuwe marsen werden ten gehore gebracht waarbij Premiere is geschreven door Ruud Dodemont. Een prachtig afscheidsconcert hetgeen Theo niet onberoerd liet. Roger Flamand nam het woord en dankte Theo namens het klaroenkorps voor al hetgeen hij heeft betekent en gedaan heeft voor de leden en oud leden.

Het cadeau dat werd aangeboden door het Klaroenkorps betreft een volledig verzorgd weekend Rotterdam inclusief VIP kaarten voor de Nationale Taptoe in AHOY. Verder bracht Joyce Steijns een prachtig gedicht ten gehore en tot slot was er mooie foto op canvas van het Klaroenkorps.

Hierna sprak Theo nog enkele woorden en werd het podium vrijgemaakt voor de Boemelkapel. Een dik uur lang werd er gespeeld door de kapel, er werd vanouds gedanst en iedereen amuseerde zich onder het genot van een drankje. Omstreeks 23.30 uur nam DJ PIAIR het over en werd muziek voor eenieder gedraaid tot in de late uurtjes. Theo en Annie zijn omstreeks 24.00 uur vertrokken zichtbaar onder de indruk.

Onderstaande brief van Theo is in de week na zijn afscheid ontvangen.

Beste mensen,

 Langs deze weg wil ik nog eens terugkomen op mijn afscheid als instructeur van Amicitia. Het is voor mij en mijn vrouw Annie een onvergetelijke avond geworden (ook intern afscheid) en hiervoor willen wij de gehele Amicitiafamilie inclusief de supporters van het klaroenkorps bedanken voor de overweldigende belangstelling en attenties.

Als je de hele periode terug kijkt ben je je niet bewust dat de tijd zo snel gegaan is. Als jong instructeurtje denk je niet dat je het zolang kan uithouden, want je weet immers niet of het ook allemaal wel klikt met de samenwerking. Samen zijn we echter opgeklommen naar een korps dat een top korps is geworden en daar ben ik dan ook wel een beetje trots op.

Uit de grote belangstelling en de vele reacties ben je er ook hier van niet bewust dat het geheel zo`n impact heeft gehad als je na zo`n geweldige avond nog eens alles de revue laat passeren. Als ik het afscheid boek lees en de vele kaarten met niets anders dan complimenten dan voel ik me vereerd. Mijn bedoeling is altijd geweest om met zoveel mogelijk plezier, gedisciplineerd en gezellige manier muziek te maken met een korps om zo goed mogelijk voor de dag te komen.

Tot slot wensen Annie en ondergetekende Amicitia nog veel succes voor de toekomst en wij zullen zeer zeker vaker in Banholt bij verschillende activiteiten aanwezig zijn.

 Theo,

Ere instructeur Klaroenkorps Amicitia.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *