Op zaterdag 9 december vierde Koninklijk erkende Harmonie Amicitia haar 130-jarig jubileum met een spetterend Kerstconcert: De Notenkraker.
Tijdens dit concert werd jong & oud door de vertelster (Sanne Bastings-Creuรซls), Harmonie Amicitia en Jeugdorkest Mherimba meegenomen in het verhaal van de notenkraker.

Wij zijn nog steeds aan het nagenieten van een prachtig Jubileumconcert in Kerstsfeer. We hebben veel complimenten en lovende woorden mogen ontvangen. Dat is erg leuk! Op onze facebookpagina gaan we de komende tijd een aantal hoogtepunten van het muziekspectakel met jullie te delen.

De concertavond was weken vooraf al uitverkocht en wat willen onze muzikanten, directie en de hele vereniging nog meer wensen. Om in stemming te komen werden alle bezoekers ontvangen met een glas Gluhwein of warme chocolademelk. Stipt om 19.30u werd het concert gestart en meteen werd de sfeer door orkest en vertelster gezet. Het talijke publiek werd meegenomen in een variatie van harmonische muziek met diverse solisten, zang afgewisseld met de verhaallijn van de notenkraker. Omstreeks 20.45u was het tijd voor een pauze en alle aanwezigen werden getrakteerd op kerstbrood van bakkerij Deckers. Ook kon men natuurlijk genieten van een drankje. Na de pauze werd het verhaal weer opgepikt en werd het publiek wederom verrast door de muziek van harmonie en jeugdorkest Mherimba, solisten, zang en dans temidden van de verhaallijn van de Notenkraker.

Sabrina Roijen zong tijdens het concert het prachtige muziekwerk ๐˜ž๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ ๐˜ˆ๐˜ณ๐˜ฆ ๐˜ ๐˜ฐ๐˜ถ ๐˜Š๐˜ฉ๐˜ณ๐˜ช๐˜ด๐˜ต๐˜ฎ๐˜ข๐˜ด โ€“ de soundtrack van de film ๐˜๐˜ฐ๐˜ธ ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜Ž๐˜ณ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ค๐˜ฉ ๐˜ด๐˜ต๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ฆ ๐˜Š๐˜ฉ๐˜ณ๐˜ช๐˜ด๐˜ต๐˜ฎ๐˜ข๐˜ด. De krachtige boodschap van dit lied is er een van hoop en liefde. Hoe zeer de wereld ook verandert en hoe verloren we ons ook voelen, de magie van de feestdagen is altijd in ons hart te vinden. Ronald Bendermacher en Thijs Houben als nieuw Banholts zangduo zongen โ€˜It’s Beginning To Look A Lot Like Christmasโ€™.

Amicitia musiceert al 130 jaar op eigen kracht en we zijn dus ook nu weer trots op de (zang)talenten van onze eigen leden.

Om 22.00u was het concert ten einde en werd iedereen door de voorzitter bedankt. Het talrijk aanwezig publiek bedankte orkesten, directie, de solisten en zeker ook de leden van de muziekcommissie, die kosten nog moeite hadden gespaard om deze prachtige avond te organiseren, met een daverend applaus.

Onderstaand de life opname van het prachtige muziekwerk ๐˜ž๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ ๐˜ˆ๐˜ณ๐˜ฆ ๐˜ ๐˜ฐ๐˜ถ ๐˜Š๐˜ฉ๐˜ณ๐˜ช๐˜ด๐˜ต๐˜ฎ๐˜ข๐˜ด – de soundtrack van de film ๐˜๐˜ฐ๐˜ธ ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜Ž๐˜ณ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ค๐˜ฉ ๐˜ด๐˜ต๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ฆ ๐˜Š๐˜ฉ๐˜ณ๐˜ช๐˜ด๐˜ต๐˜ฎ๐˜ข๐˜ด. De krachtige boodschap van dit lied is er een van hoop en liefde. Hoe zeer de wereld ook verandert en hoe verloren we ons ook voelen, de magie van de feestdagen is altijd in ons hart te vinden ๐Ÿ’šโค๏ธHet nummer wordt gezongen door ons eigen lid Sabrina Roijen. Amicitia musiceert al 130 jaar op eigen kracht en we zijn dus ook nu weer trots op de (zang)talenten van onze eigen leden.

Prins Frans Bemelmans met een aantal muzikanten

Een woord van dank:

Aan de leden van onze muziekcommissie die de avond niet alleen hebben ingevuld door het samenstellen van het muzikale programma en de teksten, maar die ook de aankleding van de zaal en de PR voor dit concert voor hun rekening hebben genomen.
De muzikanten van Amicitia en Mherimba voor hun inzet tijdens de repetities en vanavond. Een bijzonder dankwoord gaat uit naar de muzikale leider van onze harmonie, dirigent Frans Bemelmans die in de voorbereiding zich bezig hield met de artistieke onderdelen van dit concert en vanavond niet alleen de baton hanteerde, maar ook samen met Fleur de voeten liet spreken. 
Jeugdorkest Mherimba stond ook vanavond weer onder leiding van dirigent Marc Houben en hij leidde bovendien de  harmonie in de bloemenwals.
Dit concert kreeg een extra dimensie door de verhaallijn van de Notenkraker, die prachtig werd vertolkt door Sanne Bastings-Creuรซls, die spontaan โ€˜jaโ€™ zei een half jaar geleden toen we haar vroegen voor de rol van vertelster.
Aan de solisten van de avond: Fleur en Frans als danspaar, Lotte Bours op klarinet, Jean-Louis Bours en Sven Bendermacher op trombone, Ronald Bendermacher en Thijs Houben als nieuw Banholts zangduo en Sabrina Roijen in het prachtige Where are you Christmas. Tevens het spontaan ontstane jeugdensemble bestaande uit Guy, Glenn, Thijs, Stijn, Sven en Ruud. Jullie allen hebben het motto โ€˜op eigen kracht presterenโ€™ opnieuw onderstreept met jullie bijdrage.
Aan de mensen van het geluid, licht en de regie, met name Berrie Ritzen  en Bartel Boosten. Dank aan de leden van het steuncomitรฉ voor hun buffetwerkzaamheden, bakkerij Deckers voor het kerstbrood, de kerstman voor zijn vroege komst vanaf de noordpool, alsmede Sjef en Ria Roijen, onze zaalbeheerders, de vrijwilligers die hebben geholpen en zeker ook de dames die op maandag onze zaal wederom piekfijn in orde hebben gebracht.

Na afloopt werd er nog lang nagesproken en ook een glaasje gedronken. Omstreeks 23.00u begonnen de Tebanneter Spatzen met hun optreden hetgeen de al feestelijke stemming nog veel beter maakte. Er werd tot in de vroege uurtjes doorgefeest.

De dag na het concert waren alle leden weer present bij het opluisteren van de zeswekendienst van erelid Jef Roijen (chapeaux voor iedereen!)