Op zaterdagavond 15 juni neemt het klaroenkorps deel aan Taptoe Roermond. Op de Markt voor het stadhuis van de Bisschopsstad presenteert “Tebannet” zich met een nieuwe show vol verrassende figuren en muziek.

De andere deelnemers zijn: Muziekvereniging De Bazuin Leerdam, Fluit en Tamboerkorps Excelsior Montfort, Drumband en Harmonie Concordia Obbicht, Showband Corio Heerlen, The Crossed Swords Pipes & Drums en stadsbeiaardier Rosemarie Seuntiëns.

Om 19.30 uur presenteren de muziekkorpsen zich voor het Stadhuis en om 20.00 uur start de Taptoe. Om ca. 22.00 uur is de grote finale. Meer informatie via de facebook pagina van Taptoe Roermond.

Het klaroenkorps Amicitia Banholt is onderdeel van de Koninklijk Erkende Harmonie Amicitia Banholt. Thuis in de hechte gemeenschap van het dorp Banholt op het plateau van de gemeente Eijsden – Margraten in Zuid-Limburg. Het korps staat bekend om haar Sound of Nature. Deze klank komt uit hun klaroenen. Op deze natuurtoon-blaasinstrumenten maak je de tonen zonder ventielen met uitsluitend lipspanning.

Samen met een slagwerkfundament, bassectie en vlaggengroep is dit korps met hun straatshows een graag geziene gast op streetparades en taptoes. Meermaals bijzonder succesvol op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade in de hoogste divisie. Zij spelen vooral speciaal voor hun bijzondere bezetting gecomponeerde muziek door hun instructeur Michèl Smeets en 1e trompettist Ruud Dodemont.

Het klaroenkorps streeft naar publieksvriendelijke optredens op hoog niveau en hecht veel waarde aan hun verenigingsnaam Amicitia. Dit betekent vriendschap en dat vinden de muzikanten in de muziek maar ook tijdens de derde helft na een repetitie of optreden.

Tijdens de Taptoe speelt Amicitia de volgende muziekwerken:

  • The Green Shield van Ruud Dodemont
  • Les Verts de Tebannet van Michèl Smeets
  • Balad Amicitia van Michèl Smeets
  • Premiére van Ruud Dodemont