Het klaroenkorps van Banholt staat bekend om haar Sound of Nature. Deze klank komt uit hun klaroenen. Op deze natuurtoonblaasinstrumenten maak je de tonen zonder ventielen met uitsluitend lipspanning.

Samen met een slagwerkfundament, bassectie en vlaggengroep is dit korps met hun straatshows een graag geziene gast in optochten, streetparades en taptoes. Meermaals bijzonder succesvol op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade in de hoogste divisie. Zij spelen vooral speciaal voor hun bijzondere bezetting gecomponeerde muziek door hun muzikaal leider Michèl Smeets en 1e trompettist Ruud Dodemont. Tijdens optredens is Roger Munnix de tambour-maître. Het klaroenkorps streeft naar publieksvriendelijke optredens op hoog niveau en hecht veel waarde aan hun verenigingsnaam Amicitia. Dit betekent vriendschap en dat vinden de muzikanten in de muziek maar ook tijdens de derde helft na een repetitie of optreden.

Het klaroenkorps streeft naar publieksvriendelijke optredens op hoog niveau.

De laatste jaren is de bezetting van het klaroenkorps verjongd met nieuwe jonge muzikanten uit eigen dorp maar ook met muzikanten van buiten het dorp die dit unieke korps en de mooie optredens heeft aangetrokken. Ter uitbreiding en verjonging zoekt het klaroenkorps nu nog meer nieuwe muzikanten voor zowel de blazersgroep als het slagwerk.

We horen vaker dat het lastig is om in dit gedisciplineerde en ambitieuze klaroenkorps mee te doen. De ervaring leert echter dat dit heel erg meevalt als je eenmaal meedoet met de repetities. Het aantal optredens in eigen dorp en daarbuiten is beperkt, waardoor het een fijne hobby is zonder teveel verplichte optredens erbij te krijgen. Voor jeugdige muzikanten kun je starten met een muziekopleiding van gediplomeerde docenten. Als gemotiveerd muzikant of herintreder kun je op je eigen niveau instappen in het korps en krijg je hulp bij het instuderen van de muziekwerken en de marsfiguren.

Kom eens kijken! Op de repetitie of de Open Dag op 21 september

De deur van de harmoniezaal staat elke maandag open tijdens de repetities van 20.00 tot 22.00 uur. Vanaf april tot de zomervakantie repeteert het korps de buitenoptredens op bedrijventerrein Aan de Fremme in Margraten.

Op zaterdag 21 september organiseert het klaroenkorps een open dag met workshops trommelen, klaroenblazen en figuren lopen. Deze laagdrempelige kennismaking met het korps, de bijzondere bezetting en hun werkwijze ervaar je dan samen met de leden van het klaroenkorps.

Wil je alvast meer informatie of overleggen hoe jij kunt meedoen in het klaroenkorps? Neem dan contact op met Ruud Dodemont via 06 – 25 57 28 71 of Roger Munnix via 06 – 46 08 14 71. Maar je mag ook contact zoeken via email op: secretariaatamicitiabanholt@live.nl.

Banholt WMC 2022