IMG_5708

Het jaar 2018 staat voor Harmonie Amicitia in het teken van haar 125 jarig bestaan. Dit jubileum hebben wij in het voorjaar al gevierd met een heilige mis, een dorpsbrunch, een receptie en een geweldige feestmiddag/avond.
Een jubileumconcert kan hierbij niet achterblijven. Om het jubileumjaar muzikaal en feestelijk af te ronden stond er op zaterdag 24 november het jubileumconcert ‘Musica est Amicitia’ op het programma. Een avond die uiteraard in het teken stond van muziek.

Want… Amicitia is Muziek, Muziek is Amicitia.

Het was een prachtige muzikale avond waarbij 24 nov harm en kkonze vereniging zich in al zijn diversiteit heeft laten horen en zien. Een prachtige ambiance in een verbouwde en volledig uitverkochte harmoniezaal. Het publiek werd gedurende zo’n 2,5 uur volledig meegenomen door Amicitia en Angels Rule. Alle aanwezigen werden door Amicitia getrakteerd op een glas champagne hetgeen het feest verder onderstreepte. In onderstaand persbericht is meer te lezen over programma en opzet.

Iedereen die deze prachtige muzikale avond mogelijk heeft gemaakt hartelijk dank.

 

 

 

 

 

Onderstaand ons persbericht

In de maand dat Harmonie Amicitia exact 125 jaar geleden werd opgericht viert de Banholter muziekvereniging haar verjaardag met een jubileumconcert, getiteld ‘Musica est Amicitia. Deze Latijnse titel is voor tweeërlei uitleg vatbaar: Muziek is vriendschap is de letterlijke vertaling, maar wie in Banholt muziek zegt, noemt ook automatisch haar harmonie, genaamd Amicitia. De vriendschap die 125 jaar geleden de basis was voor oprichting van een eigen harmonie, is anno 2018 nog steeds voelbaar en zichtbaar. Reden genoeg dus om dit jubileum, na de jubileummis en receptie in april jl., muzikaal te vieren tijdens het concert ‘Musica est Amicitia’.

Flyer concert 24 nov 2018

Het jubileumconcert zal plaatsvinden op zaterdag 24 november om 19.00u in harmoniezaal Amicitia, gelegen aan de Bredeweg in Banholt. Deze harmoniezaal, sinds 1957, het verenigingslokaal van de Banholter harmonie, wordt in de jaren 2018 en 2019 grondig gerenoveerd en verbouwd. De eerste fase, het nieuwe concertpodium, is inmiddels gereed en zal op 24 november voor het eerst officieel worden gebruikt. Aan de concertavond wordt medewerking verleend door het jubilerende harmonieorkest van Amicita, jeugdorkest Mherimba en het Klaroenkorps van Harmonie Amicitia. Deze 3 concertpartners zullen het aanwezige publiek trakteren op een gevarieerd en boeiend muzikaal menu, waarbij de zanggroep Angels Rule zal tekenen voor de vocale medewerking.

De concertavond wordt geopend door het Klaroenkorps, o.l.v. instructeur Michèl Smeets. Zij zullen na het succesvolle WMC te Kerkrade in 2017, eerste prijs met lof der jury in de hoogste divisie, het publiek verrassen met hun wijd en zijd bekende sound, in een deels nieuw jasje. Samen met de harmonie zullen daarnaast een tweetal marsen worden uitgevoerd, waaronder een speciaal voor Amicita geschreven mars, getiteld ‘Les collines du Limbourg’. Deze mars is een hommage aan oud-voorzitter Piet van den Houdt, wiens familie ook anno 2018 nog veel voor de harmonie doet, o.a. al 30 jaar als gastheer voor de Hei-op-feesten.

Het jeugdorkest Mherimba, bestaande uit jeugdige muzikanten uit Banholt, Mheer en Noorbeek zal in het vervolg van deze muzikale avond acte de presence geven. Mherimba is sinds 2012 de opvolger van Jeugdorkest Amicitia, welk in het begin van de jaren ’90 van de vorige eeuw werd opgericht. Het jeugdorkest Mherimba staat sinds haar oprichting onder leiding van dirigent Marc Houben, die dit jaar 15 jaar jeugdorkestdirigent is bij Amicitia. Op het programma werken uit de klassieke épopmuziekwereld. Het jeugdorkest zal tevens een werk uitvoeren met vocale medewerking van de groep Angels Rule.

Na het concert van Mherimba zal de 125-jarige jubilaris zelf het podium betreden. Het harmonieorkest staat sinds april 2016 onder leiding van dirigent Frans Bemelmans. Het programma van de harmonie is zeer divers; van marsmuziek, musicals en Spaanse pasodobles tot originele muziekwerken voor harmonieorkest. Speciale medewerking aan het concert van Harmonie Amicitia wordt verleend door de vocalisten van Angels Rule die, begeleid door de harmonie, enkele mooie muzikale nummers ten gehore zullen brengen .

Angels Rule is opgericht in april 2008 en viert dus dit jaar het 10-jarig bestaan. Sinds de oprichting heeft de groep, afkomstig uit het Brabantse land, bestaande uit 4 zangers begeleid door een pianist, al vele bijzondere en succesvolle concerten gegeven en is daarmee al snel een muzikaal begrip geworden in onze buurprovincie Noord-Brabant. De groep biedt haar publiek altijd een afwisselend programma met zowel musical-, gospel- en popsongs. Deze diversiteit in stijlen en samenstellingen en de bijzondere combinatie van de vier stemmen zorgen er voor dat elk concert uniek is. Amicitia is dan ook blij dat zij op de uitnodiging tot een gezamenlijk optreden volmondig ‘ja’ zongen…

Het belooft een mooie concertavond te worden. De in 1893 opgerichte Koninklijk Erkende Harmonie Amicitia, haar klaroenkorps én jeugdorkest Mherimba nodigen dan ook eenieder uit voor deze bijzondere muzikale happening. Kaarten voor de concertavond van 24 november zijn in de, inmiddels gestarte, voorverkoop verkrijgbaar bij de bestuursleden en leden van Harmonie en Klaroenkorps Amicitia en bij SPAR Colen in Banholt. Voor volwassenen bedraagt de entree €8,00 en voor kinderen t/m 12 jaar €4,50. De concertavond start om 19.00 uur in de harmoniezaal in Banholt. Vanaf 18.40u is de zaal geopend.

24 nov Mherimba Harm en angel rule 24 nov KK