Onze harmoniezaal is gebouwd in 1957 en onze vereniging is in juli gestart met de verbouwing en uitbreiding. Amicitia wil het verenigingslokaal meer functioneel maken zodat niet alleen onze eigen vereniging hiervan gebruik kan maken, maar ook de andere verenigingen.

We zijn gestart met een grondige renovatie van de bühne waarbij alles is aangepakt. Verbreding zicht bühne, van dakisolatie tot en met vloeren, entree.

IMG_6814 15 juliIMG_6892 28 juli 1

De toiletten in de zaal worden volledig vernieuwd.

IMG_7066 25 aug
IMG_7105 25aug 3De verlichting in de zaal en op de bühne is volledig vernieuwd en voldoet aan de eisen van de tijd (ledverlichting) en daarnaast is de wandverlichting (led) volledig in kleur instelbaar. Ook is de geluidsinstallatie in de zaal en het cafégedeelte vernieuwd.

Het verbouwen komt niet uit de lucht vallen en er zijn verschillende commissies samengesteld. Een technische commissie die al meerdere jaren onder leiding van bouwmeester Peter Houben met de voorbereiding bezig van verbouwing en nieuwbouw bezig is. Peter is hier ontzettend druk mee, hij wordt bijgestaan door onze voormalige voorzitter Ben Defauwes, Nicky Tossings, voorzitter van ons steuncomité, Pierre Roijen geen onbekende voor onze vereniging, John Pelzer en Sjef Roijen.

Tevens hebben we een financiële commissie die moet zorgen dat de financiële middelen beschikbaar zijn voor de verbouwing. Richard Essers, Saskia Flamand, Vivian Tielens en Jean-Louis Bours zijn druk met het verzorgen van de financiële middelen.

Verbouwen brengt veel overlast met zich mee hetgeen het bouwteam tot een minimum tracht te beperken, maar als zaalbeheerder (Sjef Roijen) bij een verbouwing heb je het niet gemakkelijk om de zaken schoon te houden. Je hebt net gepoetst en het stof dwarrelt naast je neer.

 

Aan eenieder die heeft geholpen en gesteund bij de verbouwing, ontzettend veel dank.

 

 

 

f876baba-3b25-4c66-9625-bee946a48bf2 23 nov