Zoals in ons Amicitia nieuws aangekondigd gaat John Munnix op 29 augustus na 36 jaar stoppen als Tamboer Maître bij onze vereniging. Dit betekent dat we een vacature hebben voor deze belangrijke rol binnen onze vereniging. Onderstaand staat een korte beschrijving van hetgeen van de Tamboer Maitre wordt verwacht.

Indien je geïnteresseerd bent kun je dit kenbaar maken bij een bestuurslid of bij het secretariaat van de vereniging.

Vacature Tambour-maître Amicitia Banholt

Muziekvereniging Amicitia is gevestigd in Banholt en telt ongeveer 80 leden. Opgericht in 1893 beschikt Amicitia over een rijke historie met vele hoogtepunten. De vereniging bestaat uit drie disciplines: het harmonieorkest, het jeugdorkest en klaroenkorps.

Als ons korps naar buiten treedt dan is de Tamboer Maître degene die dit regelt en letterlijk voorop gaat.

Het opluisteren van dorpsactiviteiten, zoals de processie, rondgang tijdens kermissen, recepties en concerten, is vanuit traditie een belangrijke onderdeel van de activiteiten waar het korps aanwezig is. Daarnaast treedt het klaroenkorps ook zelfstandig op en neemt hierbij deel aan streetparades en/of taptoes. Ook wordt deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

Onlangs is de functie van Tambour-maître vrijgekomen en zijn wij op zoek naar een nieuw boegbeeld voor het klaroenkorps en de gehele vereniging.

Als tambour-maître ben jij hét gezicht van de vereniging en geef je bij straat- en/of showoptredens leiding aan een groep enthousiaste muzikanten. Jij bent eindverantwoordelijk voor het in goede banen leiden van het naar buiten treden en bent het aanspreekpunt voor de organisatie waar het optreden plaatsvindt.  Je bent muzikaal aangelegd en het beschikken over de nodige ervaring in de mars- en showwereld is een pré.

Onze ideale tambour-maître

  • heeft charisma en statuur
  • is een natuurlijke leider
  • is bewust van zijn voorbeeldrol
  • is enthousiast, gemotiveerd en motiveert
  • is een verenigingsmens
  • beheerst minimaal de basis tambour-maître routines (of is bereid dit te leren)

Wij bieden

  • Een ambitieuze en gezellige vereniging die zowel in het dorp als daar buiten haar kwaliteiten wil laten zien
  • Een enthousiaste en hechte groep van alle leeftijden die altijd bereid is om, met hard werken en veel plezier, het maximaal haalbare na te streven en die zich graag blijft ontwikkelen op zowel muzikaal als op mars en show gebied. Altijd rekening houdend met de ieders individuele kwaliteiten.
  • De reguliere repetities van het klaroenkorps vinden wekelijks plaats op maandagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in ons eigen verenigingsgebouw in Banholt. Een proefrepetitie maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Ben jij het nieuwe gezicht van het klaroenkorps Amicitia Banholt?

Stuur een motivatiebrief (evt. voorzien van CV) per e-mail naar secretariaatamicitiabanholt@live.nl. Voor vragen kunt je contact opnemen met Willy Bours (voorzitter)  06 – 10 30 43 57 of Ruud Dodemont (bestuurslid) 06 – 22 78 07 34.