Op zaterdag 29 juni 2019 heeft onze vereniging het muzikale seizoen afgesloten met het traditionele zomeravondconcert en feest inclusief BBQ.

Het steuncomité zorgde wederom voor een perfecte organisatie inclusief parasols voor onze harmonie. Omdat het zo ontzettend heet was, werd er niet aangemarcheerd vanaf de harmoniezaal, maar werd meteen aan de Dalestraat gestart. Pastoor Graat ging ook dit jaar weer voor in de H. Mis die muzikaal werd opgeluisterd door onze harmonie. Alle stoelen en banken waren bezet. Het was een gezinsmis waarbij ook alle leerlingen uit groep 8 van de basisschool door pastoor Graat werden gezegend en kracht toegewenst met hun nieuwe uitdaging in het voortgezet onderwijs.

We waren dit jaar wederom te gast ‘op d’r Cour’ bij de Familie Houbiers. Daarnaast waren we welkom ‘op d’r Cour’ van de Familie Deswijzen. De familie Deswijzen (Mireille en George en dochter Jools) hadden de dag van tevoren uitbreiding in het gezin door de geboorte van hun zoon en broer Stig. Stig kon na afloop van de H. Mis dan ook meteen kennismaken met de muziek van onze leerlingen, harmonie en klaroenkorps.

Na afloop van de H.Mis speelden onze leerlingen Lizze Dodemont, Maud en Koen Claessens, Cloe Flamand, (Fleur Essers was er niet bij) die in opleiding zijn en blokfluit spelen, gezamenlijk met de harmonie. Vervolgens werden door de harmonie enkele marsen gespeeld en daarna een tweetal marsen samen met het klaroenkorps. Het publiek bedankte de harmonie en dirigent met een hartelijk applaus.

Vervolgens nam het klaroenkorps het stokje over en werd op de Dalestraat de nieuwe straatshow ten uitvoer en gehore gebracht. Dit in voorbereiding op BLOW! by WMC Kerkrade.

Zomeravondconcert 2019

 

Na het optreden van harmonie en klaroenkorps werd er nog lange tijd nagepraat, gegeten en natuurlijk ook gedronken. Een prachtige warme zomeravond zorgde er mede voor dat tot in de kleine uurtjes duurde.

 

Hartelijk dank:

Alle medewerkers en leden van ons steuncomité;

Geluidsinstallaties Fernand Tielens;

Pastoor Graat, kerkbestuur en misdienaars;

Leden van Harmonie en Klaroenkorps, dirigent Frans Bemelmans, instructeur Michel Smeets;

Het publiek en

Last but not least Fam Houbiers en Fam Deswijzen

 

Het bestuur van Amicitia Banholt