Stichting Peeltoernooi organiseerde in Meijel het 53e peeltoernooi. In twee weekenden genoten bezoekers en deelnemende orkesten van de diverse uitvoeringen. Ook onze eigen harmonie nam tijdens het tweede weekend op zaterdag 22 juni als eerste korps plaats op het concertpodium.

Het optreden tijdens dit peeltoernooi stond in het teken van de voorbereiding op de deelname aan het bondsconcours op 20 oktober as. Het volledige concoursprogramma werd ten gehore gebracht. Als inspeelwerk werd de symfonische paso-doble Las Arenas van de componist Manuel Morales Martinez uitgevoerd.

Het eerste beoordeelde concertwerk was English Folk Song Suite. Deze suite werd in 1923 gecomponeerd door Ralph Vaugham Williams en in 1924 werd door Williams’s student Gordon Jacob een compleet arrangement voor harmonieorkest gemaakt. De suite kent drie delen: Een mars, Een intermezzo en nog een mars.

Inspelen tijdens peeltoernooiHet tweede concertwerk was de Wilten Festival Overture. De ouverture werd in 1999 geschreven door componist Philip Sparke voor de 350e verjaardag van de Stadtmusikkapelle Wilten in Innsbruck.

 

Na afloop van het concert sprak Frans Bemelmans met jurylid Alex Schillings uit Gulpen. Zeer belangrijk is de mondelinge toelichting die de dirigent na afloop kreeg. Alex Schillings was zeer te spreken over het optreden van onze harmonie en beoordeelde het concert met goed tot zeer goed.

 

 

 

 

 

Rapport harmonie peeltoernooi