Op de eerste dag van het concerttreffen van de Muziekfederatie Limburg Zuid-West scoorde Amicitia het predicaat “Zeer Goed” met een prachtig puntenaantal van gemiddeld maar liefst 90,25. Bij dit 57e concerttreffen op 14 oktober 2016 beoordeelde Jurylid Rob Goorhuis het beoordeeld werk “First suite in Es” van Gustav Holst met maar liefst 90,5 punten en voor de overige werken 90 punten.

Het bericht van de MFLZW is in deze link terug te lezen: bericht-57e-concerttreffen-muziekfederatie-limburg-zuid-west

Amicitia moest op deze eerste dag van het concerttreffen als derde vereniging aan de bak nadat de verenigingen, Fanfare St. Blasius uit Cadier en Keer en Harmonie Dilligentia uit Eckelrade hun beste beentje hadden voorgezet.

fb_img_1476519848567
Dirigent Frans Bemelmans met Jurylid Rob Goorhuis
img_3933
Frans Bemelmans en vervangend dirigent Mark Houben voor het concert.

 

Bij Amicitia werden alle muziekstukken aangekondigd door jarige job Sabrina Roijen, in ‘tebanneter plat’ werden de stukken toegelicht.

img_3935

Frans Bemelmans en zijn muzikanten gingen geconcentreerd aan de slag. Een uitdagend concertprogramma met de volgende titels:

  • Overture Richard III
  • Prelude in the Dorian mode
  • First suite in Es
  • Puenteareas
  • Arsenal

Het concert was druk bezocht en het publiek luisterde aandachtig. Voorzitter Bert van Dijk van de muziekfederatie was vlotjes in zijn aankondigingen van de verenigingen en gaf na afloop van ieder concert een persoonlijke toelichting hierop vanuit zijn eigen waarneming zonder een oordeel van de muzikaliteit. Dit werd door hem wijselijk overgelaten aan Rob Goorhuis.

Voor de bekendmaking van de predicaten werd door Amicitia het Limburgs volkslied gespeeld. Onze eigen secretaris Horrie Schwanen mocht de uitslagen bekend maken waarbij hij de spanning voor Amicitia naar het eind opvoerde. Het werd een machtige uitslag en dirigent Frans Bemelmans en zijn Amicitia muzikanten kregen loon naar werken. Er werd tot in de late uurtjes, zoals ook wel gewend van de wekelijkse repetitie op vrijdagavond, gesproken over de gang van zaken.

Ook werden de geluidsopnames van het concert van Amicitia beluisterd. Onderstaand kunt u deze afspelen (excuses voor de mogelijk niet optimale opname, maar voor een telefoon toch netjes).

Prelude in de Dorian Mode

 

First suite in Es (laatste stuk deel 1, deel 2 en deel 3)

 

Puenteareas

 

‘Lekkere klarinetten’ in het juryrapport. Hiermee kan de redactie zich verenigen, een goede klank en ze zien er ook nog goed uit, toch!

img_3941