Koninklijk erkende Harmonie Amicitia heeft op zondag 10 juli jl. tijdens de 41e jaarlijkse Mars- en Showwedstrijden van de Muziekfederatie Limburg Zuid West zich van haar beste kant laten zien. Alhoewel de plaatselijke St. Cecilia met de beker er vandoor ging deed onze vereniging in presentatie, mars en show hier zeker niet voor onder. Niet alleen vanwege de muzikale en showpresentatie, maar met name ook omdat onze vereniging en fanfare St. Gertrudis uit St. Geertruid de enige twee korpsen waren die in ‘vol ornaat’ marcheerden en niet in de ‘humdsmoewe’.

In tegenstelling tot andere verenigingen bracht Amicita een geheel nieuwe show met een nieuwe mars ten gehore.

IMG_3020

Speakernotes

Voor u staat opgesteld Harmonie en Klaroenkorps Amicitia Banholt en Amicitia gaat voor u uitvoeren de show “De heuvels van Limburg”. De show is gearrangeerd door Michel Smeets en geïnspireerd door het zogeheten ‘Eiland van Banholt’ dat u achter de jury kunt zien. Vanaf deze plek hebt u een van de mooiste vergezichten van geheel Limburg en waarschijnlijk Nederland. Michel Smeets schreef tevens de mars ‘Les collines de Limbourg’ welke tijdens deze show voor u wordt gespeeld. Deze mars is opgedragen aan Piet van den Houdt senior. Dhr Van Den Houdt is een van de oprichters van de Muziek Federatie Limburg Zuid-West en fanatiek supporter van Amicitia. Tot slot. Tambour Maitre John Munnix is vandaag verhinderd en wordt vervangen door Roger Flamand.

Uw aandacht voor Amicitia Banholt met de show ‘De heuvels van Limburg’.

20160710_1713533

Wellicht hadden we voor het optreden al wat kruit verschoten. Een afvaardiging van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen in de persoon van mevrouw José Aben bracht namelijk alle prijzen welke het Klaroenkorps in Peer (België) tijdens het Euregiofestival had behaald. Deze uitreiking vond plaats voor het optreden en heeft Bondsjurylid Ruud Böhmer mogelijk toch beïnvloed om meer kritisch naar het optreden te kijken en te luisteren. Niettemin een zeer, zeer verdienstelijk optreden van Amicitia.20160710_1704477