IMG_5507

Het weekend van 18, 19 mei ’18 was een prachtig pinksterweekend. De Jonkheid van Tebannet en Terhoorsch onder leiding van de nieuwe Kaptein Demi Cruts had weer alle zaken netjes in orde. ’s Ochtends werd de den neergelaten en omstreeks 10.30 uur vertrok de stoet met zo’n 35 paarden om de 138e St. Gerlachusden te halen in het bos bij Epen. De getrouwde mannen zorgden ’s avonds dat de St. Gerlachusden weer naast de kerk overeind stond.

Onze vereniging heeft traditioneel tijdens de bronk en kermis prachtig acte de présence gegeven. Op zondag om 9.00 uur bijeenkomst bij het parochiehuis of bij Esther en Roger (een kleine versnapering voor de bronk).

IMG_5195

Een voltallige Harmonie en Klaroenkorps inclusief instructeur Michel Smeets nam deel aan de ‘bronk’ op 19 mei. Om 10.00 uur stipt werd de processie gestart met de processiemars La St.-Hubert (Marche de procession avec clairons et tambours) van Louis Gasia. Harmonie en Klaroenkorps gezamenlijk musicerend onderweg naar Terhorst. In Terhorst bij ’t Kapelke (Heiligenhüske) aangekomen werd hIMG_5290et Tantum Ergo gezamenlijk met Zangkoor Avanti onder leiding van Marc Houben ten gehore gebracht. Na alle verdere zaken werd de processie vervolgd richting Tebannet naar de Mheerderweg om bij de Fam. Schrijnemakers bij ’t tweede Heiligenhüske te stoppen. Alle plichtplegingen werden gedaan, de weg werd vervolgd via de Pastoor Penderstraat naar ‘oonder in gen durrep’. Onderweg had onze dirigent Frans Bemelmans zijn plekje tussen het bestuur ingenomen. “Oonder in gen durrep” ook wel “a gen kruuskes”genaamd  werd bij het derde Heiligenhüske gestopt. Nadat zangkoor, Harmonie, Meneer Pastoor , de Jonkheid en anderen alle zaken hadden gedaan die moesten worden worden gedaan werd de processie vervolgd naar de Lourdesgrot. Aan de Lourdesgrot werd ‘Aan u O Koning der Eeuwen’ gespeeld en gezongen waarna onze vereniging voorop ging naar de kerk waar de ‘broonk’ werd afgesloten.

 

 

Na afloop van de bronk werden alle leden van de vereniging, steuncomité op een consumptie getrakteerd door vereniging én door Café  d’r Boemeler, waarvoor hartelijk dank. Even bijkomen van de inspanning van de bronk en in afwachting op de opstelling voor het maken van een foto van de vereniging voor de kerk. Fotograaf Jac Pasmans zette de vereniging op de gevoelige (digitale) plaat.

IMG_5708

Het bestuur ging traditioneel inclusief beschermvrouw, dirigent, instructeur en ere-leden voor een kleine afdronk naar de pastorie waar Meneer Pastoor René Graat trakteerde. Op d’r cour bij meneer pastoor werd het bestuur gefotografeerd.

IMG_5717

Het duurde voor veel leden nog lang voordat alle kelen waren gesmeerd.

 

 

Op maandag speelde de harmonie om 10.45 uur enkele marsen voor de Heilige Mis. Een goede opkomst zorgde voor goede muziek, na de Mis werden wederom (traditioneel) marsen gespeeld en de cafés bezocht. Ook werd al gestart met het blazen van ‘Reij’ marsen (never spoil a good moment; ook wel: als de gelegenheid er is moet je er gebruik van maken). Gezellig en iedereen vond het prachtig. Vanaf 13.30 uur het middagprogramma van jonkheid en cafe D’r Boemeler. Het duurde tot in de late uurtjes voordat de dorst was gelest.

IMG_6516

De weersvoorspelling op dinsdag gaf vanaf 17.30 uur continu regen aan en op basis hiervan had het bestuur besloten om de rondgang door Tebannet af te gelasten. Om de ‘stopplaatsen’ van de afgelasting op de hoogte te stellen gingen bestuursleden hier op bezoek en werden deze op de hoogte gesteld.

De harmonie was present aan de kerk en om 18.45 uur werd gestart met het spelen van Reij marsen. Joonkheid voorop, kinderen en anderen mee. Omstreeks 20.30 uur werd de Reij afgesloten en werd de kermis in het café nog een paar laatste uurtjes voortgezet.

Het bestuur dankt alle leden voor de zeer goede opkomst en presentatie.