Den halen 2017 den correct

Het weekend van 4 juni ’17 was een prachtig pinksterweekend, niet te warm en ook niet te koud, precies goed op het juiste moment.

De Jonkheid van Tebannet en Terhoorsch had weer alle zaken netjes in orde. ’s Ochtends werd de den neergelaten en voor het eerst werden opnames gemaakt uit de lucht van het vallen van d’r den. Kaptein Paul Waterval blies op zijn toeter en de stoet met zo’n 35 paarden ging onderweg om de 137e St. Gerlachusden te halen in het bos bij Epen. Op tijd terug in Tebannet met de 137e den. De getrouwde mannen zorgden ’s avonds dat de St. Gerlachusden weer kaarsrecht naast de kerk overeind stond.

 

Onze vereniging heeft traditioneel tijdens de broonk en kermis prachtig acte de présence gegeven. Helemaal in nieuwe uniformen konden de inwoners van Tebannet en Terhoorsch kennis maken met onze nieuwe uniformen. Nieuw, hetzelfde, anders, rood, platte pet.

Bijeenkomst bij het parochiehuis waar Esther en Roger nog voor een drankje en versnapering hadden gezorgd.

IMG_4978

 

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Eijsden-Margraten nam dit jaar deel aan de bronk en ook B&W konden kennis maken met de nieuwe ‘look’ van Amicitia. Uit gesprekken met B&W bleek dat de nieuwe uniformen ook bij hen goed in de smaak vielen.

Een voltallige Harmonie en Klaroenkorps nam deel aan de ‘broonk’ op 4 juni. Om 10.00 uur stipt werd de processie gestart met de processiemars La St.-Hubert (Marche de procession avec clairons et tambours) van Louis Gasia. Harmonie en Klaroenkorps gezamenlijk musicerend onderweg naar Terhorst. Niet alleen nieuwe uniformen maar nieuw was ook de opstelling van het korps. In rijen van vijf werd opgesteld en gemusiceerd en dus geen gezamenlijke mars in rijen van acht. Prima opstelling en een en ander is goed verlopen.

In Terhorst bij ’t Kapelke (Heiligenhüske) aangekomen werd het Tantum Ergo gezamenlijk met Zangkoor Avanti onder leiding van Marc Houben ten gehore gebracht. In Terhorst werden onze nieuwe uniformen deskundig, met zeer goed en veel wijwater door Pastoor Graat ingezegend.

DSC_8293

Na alle verdere zaken werd de processie vervolgd richting Tebannet naar de Mheerderweg om bij de Fam. Schrijnemakers bij ’t tweede Heiligenhüske te stoppen. Alle plichtplegingen werden gedaan, de weg werd vervolgd via de Pastoor Penderstraat naar ‘oonder in gen durrep’. Onderweg had onze dirigent Frans Bemelmans zijn plekje tussen het bestuur ingenomen. “Oonder in gen durrep” ook wel “a gen kruuskes”genaamd  werd bij het derde Heiligenhüske gestopt. Nadat zangkoor, harmonie, Meneer Pastoor , de Jonkheid en anderen alle zaken hadden gedaan die moesten worden worden gedaan werd de processie vervolgd naar de Lourdesgrot. Aan de Lourdesgrot werd ‘Aan u O Koning der Eeuwen’ gespeeld en gezongen waarna onze vereniging voorop ging naar de kerk waar de ‘broonk’ werd afgesloten.DSC_8421

 

Alle leden van de vereniging, steuncomité werden op een consumptie getrakteerd door bestuur én door Café  d’r Boemeler, waarvoor hartelijk dank.

Het bestuur ging traditioneel inclusief dirigent en ere-leden voor een kleine afdronk naar de pastorie waar Meneer Pastoor René Graat trakteerde. Het duurde voor veel leden nog lang voordat de dorst geheel was gelest.

 

 

IMG_4992

 

 

 

 

 

 

IMG_4979

 

Op maandag speelde de harmonie om 9.45 uur enkele marsen voor de WOCO (Woord en Communiedienst). Een goede opkomst zorgde voor goede muziek, na de WOCO werden wederom (traditioneel) marsen gespeeld en de cafés bezocht. Ook werd al gestart met het blazen van ‘Reij’ marsen (never spoil a good moment; ook wel: als de gelegenheid er is moet je er gebruik van maken). Gezellig en iedereen vond het prachtig. Vanaf 13.30 uur het middagprogramma van jonkheid en cafe D’r Boemeler. Het duurde tot in de late uurtjes voordat de dorst was gelest.

IMG_5010

 

Leden werden van harte bedankt!

 

 

 

 

 

 

 

Op dinsdag startte het programma voor onze vereniging om 18.00 uur bij Café d’r Boelemer. Na het (traditioneel) Limburgs kwartiertje werd gestart met de rondgang door Tebannet. Met Jonkheid, kinderen, volgers in Reij naar ‘der Berrig’ waar bij Harrie (sinds dit jaar erelid van de vereniging) en Mien Bendermacher een consumptie werd genoten. Na een kort dankwoord door de voorzitter werd de weg vervolgd het

Gouden Bruidspaar Lenie en Jef Willems-van Mulken vierden op 29 april 2017 hun 50 jarig huwelijk. Onze vereniging kon helaas op deze dag gezien de vakantieperiode en vele andere verplichtingen geen serenade brengen en dat werd nu zeker ingehaald. Sjef, Lenie en kinderen werden door de voorzitter toegesproken en gefeliciteerd. Er werd een klinkende serenade gebracht waarna bier en fris goed smaakten.

Verder naar ‘de Hei’. Stoppen bij de Fam. van den Houdt, een consumptie nuttigen en aansluitend een dankwoord door de voorzitter. Hierin werden ook de Hei-op feesten genoemd en het gebruik van de landerijen en materialen.

Verder op weg naar de Pastoor Engelenstraat bij Edmon en Gemma van den Hove. De jeugd komt hier ieder jaar graag omdat er ijs is. Voor de grote kinderen bier en jonge klare! Fris was er ook.IMG_5028

Vervolgens werd gestopt bij Brigitte en Guido Lardinois waar de drank wederom goed smaakte.
Tot slot op weg naar de kerk waar de rondgang werd afgesloten door het spelen van diverse Reij marsen.

Joonkheid voorop, kinderen en anderen mee. Omstreeks 21.30 uur werd de Reij afgesloten en werd de kermis in het café nog een paar laatste uurtjes voortgezet.

IMG_5023

 

Het bestuur dankt alle leden voor de zeer goede opkomst en presentatie, ‘gruutsch’ is het woord dat hierbij past.