16 april: Jeugdorkest Mherimba in De Maaspoort in Venlo i.v.m. LBM Open Podium

Op zondag 16 april om 15.45u concerteerde Jeugdorkest Mherimba o.l.v. dirigent Marc Houben in theater ‘De Maaspoort’ in Venlo. Het Jeugdorkest nam deel aan het door de Limburgse muziekbond (LBM) georganiseerde Open Podium. Het orkest speelde gedurende een half uur een drietal werken: La Vita è Bella (arr. L. Bocci) , The Universal Band Collection (J. de Haan) en Astro Suite (E. Swiggers).

Het concert in Theater De Maaspoort zit er voor Jeugdorkest Mherimba op. Trots zijn wij op onze talentvolle muzikanten uit Banholt en de buurdorpen Mheer, Noorbeek en Eckelrade. De jury, bestaande uit Jacob de Haan, Danny Oosterman en Anno Appelo was lovend over programmakeuze, het orkest en de uitvoering, zo bleek in nagesprek en rapporten. Er zit dus toekomst in de jeugd en onze harmonieën! Op naar een volgend concert en uiteraard nemen we de verkregen tips mee! 🎶

Een stukje uit het juryrapport

Ook de vele supporters van de jeugdige muzikanten en de ‘herintreders’ genoten met volle teugen van het mooie concert. Om 18.30uur werd met de bus terug naar de harmoniezaal in Banholt gereden waarna alle muzikanten en begeleiding op frieten en snacks werden getracteerd.

Jeugdorkest Mherimba werd in het voorjaar van 2012 opgericht en is anno 2023 een samenwerking van de hafa-verenigingen Amicitia Banholt, St. Cecilia Mheer, Berggalm Noorbeek en Diligentia Eckelrade. Wie denkt dat alleen hele jonge muzikanten in Mherimba spelen heeft het mis. Ook wat oudere muzikanten die op latere leeftijd zijn begonnen of hun hobby na vele jaren van rust weer hebben opgepakt spelen nu hun eerste noten weer mee in Mherimba. Kenmerkend is in ieder geval het jeugdig enthousiasme van iedere muzikant. Het bewijs dat muziek maken er voor alle leeftijden is en je jong houdt! Jeugdorkest Mherimba staat al sinds de oprichting onder leiding van dirigent Marc Houben en was in haar eerste decennium o.a. actief tijdens diverse themaconcerten (met o.a. vocale medewerking van Dyanne Sleijpen en Vocal Group Angels Rule) , kerkelijke vieringen, concerten met collega-jeugdorkesten én men nam in de voorbije 11 jaren drie keer deel aan een concours voor jeugdorkesten, het Euro-festival. Elke festivaldeelname leidde tot een goede tot zeer goede beoordeling van de jury.